Wat is een schoolverzekering?

Wat is een schoolverzekering?

Schoolverzekering: bescherming voor docenten en leerlingen

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Voor zowel docenten als leerlingen brengt dit jaarlijks verschillende uitdagingen en onvermijdelijke situaties met zich mee.

Een essentiële kwestie die iedere school moet aanpakken, is het afsluiten van een verzekering. Hoewel de “Burgerlijke Aansprakelijkheid-verzekering” verplicht is voor elke school gedurende het hele jaar, bestaat er ook een schoolverzekering die niet-verplicht is, maar wel belangrijk voor de bescherming tegen mogelijke schade tijdens school- en naschoolse activiteiten.

De schoolverzekering omvat doorgaans burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallenverzekering. Dit geldt voor zowel docenten als leerlingen tijdens schoolgerelateerde, naschoolse en buitenschoolse activiteiten. Het is echter belangrijk om te weten dat sommige scholen kunnen afwijken van deze uitgebreide polis, dus het is raadzaam om dit bij de eigen onderwijsinstelling na te vragen.

Met een schoolverzekering zijn docenten en leerlingen beschermd tegen aansprakelijkheid bij ongevallen, op voorwaarde dat de activiteiten zorgvuldig en accuraat worden uitgevoerd en het ongeval niet te voorzien of te voorkomen was.

Hoewel de schoolverzekering een waardevolle aanvulling is, is het ook verstandig om als individu aanvullende verzekeringen te overwegen. Een ongevallenverzekering kan bijvoorbeeld extra bescherming bieden in ernstige situaties waarbij ziekenhuiskosten aanzienlijk kunnen oplopen. Daarnaast is een familiale verzekering een goede optie, omdat deze dekking biedt voor schade aan derden.

Het afsluiten van de juiste verzekeringen is van groot belang om de veiligheid en gemoedsrust te waarborgen voor docenten, leerlingen en hun families gedurende het hele schooljaar. Het is raadzaam om met de school in gesprek te gaan en individuele verzekeringsopties te overwegen om een volledige bescherming te garanderen.

Bekijk alle artikels

Meer info nodig?

Bel ons op 09 360 61 69

Wat bij schade?

Lees onze tips

Offerte aanvragen

Contacteer ons vrijblijvend

Openingsuren kantoor

  • Maandag9u - 12u13u - 17u
  • Dinsdag9u - 12uop afspraak
  • Woensdag9u - 12uop afspraak
  • Donderdag9u - 12u13u - 17u
  • Vrijdagop afspraak13u - 16u
  • Zaterdaggeslotengesloten
  • Zondaggeslotengesloten
Ten allen tijde beschikbaar op afspraak

Website door core-graphics.be I Huistijl door gora.be